Innebygd funksjon fikser biffen.

På iPhone, iPad og iPod Touch er det spesielt én knapp som har kritisk funksjonalitet, og det er hjem-knappen; den runde knappen under skjermen.

Knappen sørger for å avslutte det kjørende programmet og hoppe til hjemmeskjermen. Trykker du på den to ganger vises kjørende programmer (eller snarvei til kameraet om telefonen er låst), og har du en iPhone 4S eller 5 kan du holde den nede for å aktivere taleassistenten Siri.

Har du en defekt hjem-knapp er det imidlertid mye som blir tungvint; spesielt siden du må slå av og på telefonen for å bytte program.

 Løses med AssistiveTouch

Apple har en funksjon i iOS som heter AssistiveTouch. Dette er i utgangspunktet laget for dem som har problemer med å betjene en smarttelefon, der de for eksempel kan få hjelp til å gjøre en hvilken som helst bevegelse på skjermen bare ved å trykke på skjermen én gang.

Funksjonen er tilgjengelig via innstillinger, generelt, tilgjengelighet og assistive touch. Når du har slått denne på, får du opp et felt på skjermen som alltid blir liggende der. Trykker du på dette, vises en meny, der du blant annet altså kan simulere et trykk på hjem-knappen. Problemet er løst!

bilde9

AssistiveTouch-knappen ligger alltid over resten av innholdet. Trykker du på den, vises menyen avbildet til høyre.

Andre muligheter er å regulere volumet opp/ned, simulere at du rister telefonen (som blant annet kan gjøres for å pusse bort det man har skrevet) og mer til. Det er for øvrig også mulig å velge bevegelser og deretter bruke én finger for å simulere at du drar med to eller flere.

I AssistiveTouch-menyen kan du dessuten lage (eller få noen til å lage) bevegelser som kan simuleres med ett enkelt trykk; for eksempel hvis du sliter med å lage en motsatt klypebevegelse for å zoome inn på et kart. Når bevegelsen er spilt inn, er den tilgjengelig via favoritter-menyen på AssistiveTouch-knappen.

Smart, eller hva?

PS! AssistiveTouch er kun tilgjengelig hvis du kjører iOS 5 eller nyere.

Kilde: Dinside

Meny