Fem smarte tastaturtriks alle iOS-brukere bør kjenne til.

Å skrive er antagelig det vi gjør mest på mobilene våre. Har du iPhone, eller en annen iOS-enhet, kan du ikke bruke noe annet tastatur enn Apples innebygd. Det finnes imidlertid en rekke triks for å skrive raskere og smartere.

Raskere til talltastaturet

Når du skal skrive et tall, utropstegn eller et annet spesialtegn på iPhone, trykker du som regel på 123-tasten nederst i venstre hjørne, trykker på ønsket tegn og trykker på ABC-tasten for å gå tilbake til det vanlige tastaturet. Men du kan spare deg for det siste tastetrykket.

Hvis du trykker og holder på 123-tasten, og drar fingeren til tegnet du ønsker å bruke og så slipper, vil tastaturet automatisk svitsje tilbake til ABC-tasturet igjen.

Enda flere symboler

bilde28

iPhone-tastaturet kommer med enda flere symboler enn det du ser. Trykk på 123-tasten for å gå til talltastaturet, og trykk deretter og hold inne på et tegn for å se om det finnes alternativer.

Hermetegn-tasten har for eksempel flere type hermetegn, mens «kr»-tasten har flere andre valutategn.

Raskt punktum

Punktum finner du inne på talltastaturet, men visste du at det finnes en enda enklere måte å avslutte setninger på? Det eneste du trenger å gjøre er å dobbelttrykke på mellomrom-tasten, og vips – er punktum på plass.

Rist for å angre

bilde27

Angrer du på noe du akkurat har skrevet? Du trenger ikke bruke returtasten for å slette teksten, det er nemlig bare å gi iPhone et lite rist, så vil du få opp en Angre-knapp du kan trykke på for å kjappere få det bort.

Gir du et nytt rist, kan du angre på nytt igjen, altså få tilbake teksten du opprinnelig skrev. Og sånn kan du fortsette så lenge du vil.

PS: Du kan for øvrig bruke samme ristebevegelse for å slette epost.

Lag snarveier

Et annet tidsbesparende triks er å lage snarveier for ord eller uttrykk du ofte bruker i meldinger, epost og så videre. Det vil si at du lager en forkortelse, og når du skriver inn det i et tekstfelt, vil det automatisk utvides til den egentlige betydningen.

Synes du det er tungvint å måtte skrive inn hele adressen din, kan du for eksempel lage en snarvei til den kalt «addr».

Gå til Innstillinger > Generelt > Tastatur > Snarveier for å komme i gang.

Kilde: Dinside

Meny