Supernyttig Dropbox-funksjon

Gjør det enkelt å arkivere dokumenter og kvitteringer i nettskyen.

– Kan du skanne den signerte kontrakten og sende kopien til meg?

Spørsmålet kom fra banken da jeg nylig søkte om lån på ny bolig. Jeg befant meg langt fra nærmeste skanner, men takket være mobiltelefonen og Dropbox-appen, hadde kunderådgiveren kopien i hende på under ett minutt.

Dropbox kom nylig dårlig ut i vår test av søk i nettskyen, men tjenesten har et ess i ermet: Appen har innebygd dokumentskanner.

Slik fungerer det

Den bruker ganske enkelt mobilkameraet og avfotograferer dokumentet eller kvitteringen, som deretter etterbehandles og arkiveres automatisk.

bilde45

ENKELT: Trykk på + og velg Skann dokument. Deretter holder du mobilen over dokumentet og trykker på skanne-knappen. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås

Det spiller ingen rolle om det ligger litt skjevt eller at kameraet ikke befinner seg rett over dokumentet, dette justerer appen selv i etterkant. Til slutt gjøres alt om til sort/hvitt, og skygger, uønskede sjatteringer og lignende blir fjernet.

bilde44

FINNER DEN SELV: Appen legger en blå ramme rundt det den antar skal skannes. Deretter er det bare å trykke på knappen. Foto: Bjørn Eirik Loftås

Består dokumentet av flere sider, trykker du bare på + nede i venstre hjørne, og så fortsetter skanneren på side to, tre og så videre. Dette er mulig fordi kopiene lagres i PDF-format, som er verdens mest brukte format for distribusjon av dokumenter.

Når du er ferdig, angir du filnavn og mappen du vil lagre kopien i. Deretter lastes den opp til nettskyen, slik at den blir tilgjengelig fra alle enhetene dine.

 

Nå skal vi skynde oss å legge til at fullt så skarpt som fra en fullblods skanner, blir resultatet sjelden. Og selv om appen gjør alt den kan for å strekke og justere dokumenter til riktig format, hender det at det blir noen skjevheter her og der. Til de fleste forhold bør det uansett holde greit.

bilde43

SKJEVT: Den gjør som regel en god jobb, men det hender at appen ikke helt klarer å rette ut skjevheter. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås

Merk videre at dette er en løsning som utelukkende er tiltenkt dokumenter i sort/hvitt, der majoriteten av innholdet er tekst og enkel grafikk. Håndskrevne notater går også brillefint. Skanning av bilder fungerer derimot dårlig.

Dropbox har foreløpig kun implementert skanne-funksjonen i iOS-versjonen av appen.

Du får 2 GB gratis nettskylagring hos Dropbox. En innskannet side blir i snitt på rundt 500 KB. Du finner mer informasjon i App Store.

Kilde: Dinside

Meny