Å leie en film er alt som skal til.

Slik går du frem

Aller først sjekk hvor mye ledig lagringsplass du har tilgjengelig på din iPhone ved å gå til Innstillinger > Generelt > Lagring og iCloud-bruk.

 

  1. Åpne iTunes Store-appen og søk en film som tar opp mer plass enn du har ledig på telefonen din. For eksempel er Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring på 6,53GB, mens War and Peace er på 8,51GB.
  2. Trykk deretter på knappen for å leie filmen. OBS! Pass på at du trykker på leie-knappen og ikke kjøp-knappen. Trykker du på kjøp-knappen, vil Apple belaste deg for en kjøpefilm. Trykker du på leie-knappen når du ikke har ledig nok plass, blir du ikke belastet noe som helst.
  3. I løpet av kort tid vil du få opp en dialogboks som varsler deg om at filmen ikke kan lastes ned fordi du ikke har nok ledig plass. Her kan du enten trykke på OK eller Innstillinger.
  4. Trykk på Innstillinger.
  5. Sjekk så lagringsplassen under menyvalget Lagring og iCloud-bruk igjen. Dersom trikset fungerte, vil du se at den ledige lagringsplassen på din iPhone har økt.

 

Fra 400 til 1,3 GB
Dinside testet med en iPhone 5S med kun drøye 400MB ledig, og endte først opp med 1,2GB tilgjengelig.Det skal visstnok være mulig å prøve trikset flere ganger for å frigjøre enda mer plass. Etter tre forsøk til endte vi til slutt opp med 1,3GB ledig plass.

bilde2

HJALP DET? Ja! Vi startet med 402MB ledig, men endte opp med 1,3GB. Foto: KIRSTI ØSTVANG

Hva gjør trikset?

Nøyaktig hvorfor trikset fungerer og hva som slettes, virker det ikke som om det er noen som vet helt sikkert.Dersom du trykker på hjemknappen på iPhone idet du får opp den ovennevnte dialogboksen, skal det være mulig å se at telefonen driver opprydding i de ulike appene, ved at navnet på appen er erstattet med «Cleaning». Ifølge Mashable betyr det mest sannsynlig at telefonen sletter en haug med ubrukt data som informasjonskapsler, cache-filer og historikk.

Kan det være en feil?

Boy Genius Report spekulerer i om det kan dreie seg om en feil i iOS 9, så det kan være at Apple fjerner muligheten i en kommende oppdatering.Apple tilbyr nemlig ingen funksjon i iOS som lar deg gjøre slik opprydding med ett trykk selv. Men kanskje de burde det?

Kilde: Dinside

Meny