Slik sparer du batteriet på mobilen

Med stadig kraftigere prosessorer, bedre skjermer og mer avanserte apper kommer også en større utfordring for dagens smarttelefoner; batteritiden.

Bruker du mobilen mye må du ofte lade den minst en gang i døgnet; i hvert fall dersom du ikke har gjort noen tiltak for å spare litt på strømforbruket.

Her vil vi vise deg noen tips som kan få batteriet til å vare lenger på din iPhone.

 #1: Demp lysstyrken

Skjermen er noe av det som trekker desidert mest batteri på smarttelefoner. Mange har unødvendig høy lysstyrke på og kan klare seg med langt mindre. iPhone har støtte for automatisk dimming basert på lyset som er rundt, men denne lysstyrken er også ofte mer enn du trenger. Muligens kan du klare deg med rundt 30% av lysstyrken i de fleste lysforhold.

 Slik gjør du:

Innstillinger => Skjerm og lysstyrke. Dra skyvebryteren mot venstre.

HURTIGTIPS: Får du behov for å justere lyset opp, kan du sveipe opp fra bunnen av skjermen, og velge lysstyrke fra hurtiginnstillingene.

#2: Slå av trådløst nett

Dette er også et tiltak som kan spare deg for mye batteri – du trenger selvsagt ikke å slå av trådløst nett når du sitter hjemme og drar telefonen opp av lomma hvert 3. minutt, men når du ikke er i nærheten av et trådløst nettverk, drar faktisk denne funksjonen enda mer batteri fordi den konstant søker etter tilgjengelige nettverk.

 Slik gjør du:

Innstillinger => Wi-Fi. Skru av ved å dra i skyvebryteren.

HURTIGTIPS: Du kan også skru av og på trådløse nett fra hurtiginnstillingene på iPhone. Sveip opp fra bunnen og trykk på Wi-Fi-symbolet.

 #3: Slå av Bluetooth

Med mindre du ofte bruker trådløst handsfree eller streamer musikk til stereoanlegg eller høyttalere, er det heller sjelden du har behov for å ha Bluetooth aktivert, som også er med på å stjele strøm.

 Slik gjør du:

Innstillinger => Bluetooth. Skyv Bluetooth-bryteren i av-posisjon.

HURTIGTIPS: Du kan også skru av og på Bluetooth fra hurtiginnstillingene på iPhone. Sveip opp fra bunnen og trykk på Bluetooth-symbolet.

#4: Deaktiver GPS

Igjen en funksjon som trekker mye batteri, og som du kanskje ikke bruker så mye med mindre du er ivrig på lokasjonsbaserte nettjenester.

Slik gjør du:

Innstillinger => Personvern => Stedstjenester. Deaktiver med skyvebryteren.

#5: Slå av skjermen raskere

Har du en tendens til bare å legge fra deg telefonen når du er ferdig – uten å trykke på knappen for å slå av skjermen? I så fall går det med litt unødvendig batteri også der. Du kan selv bestemme hvor lang tid det skal gå før skjermen slår seg av automatisk.

Slik gjør du:

Innstillinger => Generelt => Autolås

#6: Aktiver strømsparemodus

Til slutt tar vi med et tips som gjør at mobilen automatisk sørger for å bruke minst mulig batteri når forholdene tilsier det. Det kan være å forhindre apper å kjøre i bakgrunnen, deaktivere visuelle effekter og automatiske nedlastinger i bakgrunnen.

Slik gjør du:

Innstillinger => Batteri. Skru på Spareblussmodus.

 

Kilde: Dinside

Meny