Slik lurer du deg unna Apples høye priser: Vi viser deg hvordan du lager egne ringetoner og varsellyder gratis

Ikke kjøp ringetoner

bilde25

FØRSTE STEG: Gjør en låt du allerede eier om til en ringetone i riktig lengde og filformat. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE

 

 #1: Lage iPhone-ringetonen

 bilde24

OVER TIL IPHONE: Når fila er klar, må du få den over til iPhone-en, med en enkel dra og slipp-operasjon. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE

Alt dette må gjøres gjennom iTunes. Så last ned iTunes, eventuelt oppdater kopien du allerede har installert, og sett i gang.

  1. Låta du har lyst til å bruke finnes kanskje i iTunes-biblioteket allerede, under «Min musikk». Om ikke, drar du inn fila fra filutforskeren din.
  2. Høyreklikk på låta i iTunes, og velg «Vis info». Trykk på fanen «Valg». Her kan du velge start og sluttpunkt for ringetonen. Om du vil bruke starten av låta, skriver du bare inn «0:30» til høyre for «stopp». Husk å ikke la låta vare lenger enn 30 sekunder totalt, og trykk på «OK».
  3. Høyreklikk på samme låt igjen, og velg «Lag AAC-versjon». Høyreklikk på den nye kopien av låta som dukker opp, og velg «Vis i Windows Utforsker».
  4. I utforskeren må du nå endre filnavnet til å slutte på «.m4r» i stedet for «.m4a». Ser du ikke filetternavnet, må du i utforskeren i Windows 10 først velge å se dette under «Visning»-fanen. Har du brukt en låt du fortsatt vil høre på som vanlig i iTunes, kan du nå gå inn på orginallåta og huke bort start- og stopptid.

 #2: Overføre ringetonen til iPhone

bilde23

VÆRSÅGOD: Når alt er klart skal ringetonen dukke opp på telefonen din. Her er vår, klar til bruk. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE

Fila er klar, nå gjelder det å få den over til iPhone-en din. Først må du koble iPhone til PC-en, og eventuelt gjøre det iTunes ber deg om når det gjelder sikkerhetskopier og annet mas. Så gjør du dette:

  1. Fila må først inn i iTunes’ ringetonebibliotek. Du trenger bare dobbeltklikke på .m4r-fila vi lagde i stad inne i Utforsker, så skal det være gjort.
  2. Gå inn i iTunes igjen, trykk på de tre prikkene til høyre for musikk, film og TV-ikonene øverst til venstre og velg «Toner». Her skal nå din nye ringetone ligge klar til overføring. Om ikke drar du den inn fra filutforskeren.
  3. Trykk og dra på ringetonen du lagde, så skal iPhone-en din dukke opp til venstre for den. Slipp ringetonen over telefonen, og overføringen starter. Når dette er ferdig, kan du koble fra iPhone ved å trykke på telefonikonet øverst og så «eject»-ikonet.

#3. Sette ringetonen på iPhone

Telefonen din har nå fått en splitter ny ringetone. Du må bare velge den først. På iPhone-en din, gå inn i innstillinger, «Lyder» og «Ringetone». Øverst i denne lista skal nå din ferske låt ligge. Velg den, og sjekk at det høres riktig ut. Du kan bruke den samme låta til hvilken som helst annen varsellyd, naturlig nok. Men for eksempel for SMS-toner bør du ha en langt kortere snutt. Da er det bare å følge guiden på nytt, og sette spilletiden til et par sekunder, eller aller helst velge en kort lydfil, som en enkel lydeffekt.

Kilde Dinside

Meny