Ikke la telefonen plage deg til alle døgnets døgnet

Demper innkommende anrop og varsler.

Smartmobilen har gjort at vi er tilgjengelig til enhver tid, uansett om det er over telefon, tekstmelding, e-post eller sosiale medier. Det er ikke alltid en bra ting.

Det hender man har lyst til å koble ut, det være seg på en romantisk date, et viktig jobbmøte eller om natta når man skal sove.

Og jo, her kan man i grunn bare skru av lyden på telefonen, men det finnes en smartere måte å håndtere det på.

De fleste mobiler har nemlig en såkalt «ikke forstyrr»-funksjon, som gjør akkurat det, nemlig sørger for å ikke forstyrre deg.

Fordelen med å bruke dette er at du da slipper å måtte fikle med å justere volumet på telefonen eller styre med en masse andre innstillinger hver eneste kveld eller i hver eneste sosiale setting.

Alt er ferdig konfigurert for deg, du trenger bare å skru på (og av).

bilde38

HENT OPP KONTROLLSENTERET: En av hurtiginnstillingene er til Ikke forstyrr-funksjonen. Skjermdump: Kirsti Østvang

Gå til Innstillinger > Ikke forstyrr.

Apple gir deg to måter å bruke funksjonen på, enten manuell eller planlagt.

Manuell skrur du på når du trenger det.

«Når ikke forstyrr er aktivert, blir innkommende anrop og varsler satt til lydløs når skjermen er låst», heter det i beskrivelsen.

Så må du bare huske å skru den av når du vil ha varslene tilbake igjen.

Ikke forstyrr kan også aktiveres fra kontrollsenteret, som du henter opp ved å dra fingeren opp fra bunnen av skjermen. Trykk på halvmåne-ikonet for å skru på.

bilde37

MANUELT ELLER PLANLAGT: Det er to måter å ikke bli forstyrret på. Enten skrur du det på ved behov eller så kan du ha det tid en fast tid hver dag.

Planlagt slår inn på et fast tidspunkt hver dag, fortrinnsvis om natta, for eksempel mellom 22 og 09 eller når du måtte ha behov for å sove.

Alarmen vil fortsatt ringe, så du trenger ikke være redd for at du ikke får stått opp.

I tillegg til de to modulene, har du også tre innstillingsmuligheter. Du kan velge om du vil tillate anrop mens funksjonen er aktivert, for eksempel fra spesifikke kontakter, som familien din.

Du kan også skru på noe som heter gjentatte anrop, som gjør at dersom du får et nytt anrop fra samme person innen tre minutter, vil lyden skrus på slik at du hører at vedkommende ringer.

Så kan du velge når telefonen skal være stille, enten alltid eller bare når iPhone er låst. Velger du sistnevnte, vil du få varslene når du bruker telefonen.

Kilde: Dinside

Meny