Blokkere telefonnummer på iPhone

Noen som plager deg på SMS eller ved å ringe? Slik stopper du dem.

De fleste av oss slipper det heldigvis, men mange har utfordringer i det daglige med ubehageligheter fra andre på telefonen, enten det dreier seg om SMS-meldinger eller oppringninger, som fra de velkjente Microsoft-svindlerne.

Slik blokkerer du numre på iPhone

iOS har denne funksjonaliteten innebygd og lar deg blokkere folk både med tanke på meldinger, samtaler og FaceTime-videosamtaler.

Samtaler:

Åpne samtaleloggen (sist brukte i telefonappen), trykk på Ⓘ til høyre ved siden av nummeret du vil blokkere og velg blokkér (nederst) fra det påfølgende skjermbildet.

PÅ IPHONE: Trykker du på en Ⓘ, vises mer informasjon. Nederst kan du velge å blokkere nummeret. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN

SMS:
Åpne SMS-tråden med den du vil blokkere, velg detaljer (øverst til høyre), trykk på Ⓘ ved siden av kontakten og velg blokkér (nederst) fra det påfølgende skjermbildet.

FaceTime:
Trykk på Ⓘ til høyre for den du vil blokkere og velg blokkér (nederst) fra det påfølgende skjermbildet.

Når du velger å blokkere noen på denne måten, blir du ikke varslet når de prøver å ringe eller sende melding. De får heller ikke noe beskjed om at de er blokkert.

Dersom du vil se hvem du har blokkert eller angre på blokkeringen, finner du mulighetene under instillinger, telefon og blokkert, og tilsvarende med meldinger og FaceTime.

Kilde: Dinside

Meny