Ny funksjon skal beskytte deg fra plagsomme telefonsamtaler

Anrops-ID via tredjepartsapper.

En uvurderlig funksjon som gjør at du slipper å ta telefonen når plagsomme telefonselgere, eller andre du egentlig ikke vil snakke med, ringer deg.

Bruk Gulesider eller TrueCaller

Nylig ble GuleSider-appen oppdatert med støtte for den nye anrops-ID-funksjonen. Nummeropplysningsappen TrueCaller fikk det i forrige måned.

bilde36

SKRU PÅ HER: Har du installert iOS 10, iOS 11, iOS 12 eller iOS 13 på din iPhone, kan du nå aktivere anrops-ID via tredjepartsapper. Skjermdump: Kirsti Østvang

Med en eller begge disse appene installert på din iPhone, bør det bli enda litt lettere å holde de plagsomme innringerne unna.

Slik gjør du

For å ta funksjonen i bruk, må du naturligvis laste ned GuleSider og/eller TrueCaller. Begge er gratis.

Deretter må du gå til Innstillinger > Telefon, og velge Identifisere og blokkere anrop.

Fra denne innstillingsskjermen må du gi appen(e) tillatelse til å «blokkere anrop og vise nummeret som ringer».

I GuleSider-appen må du så under innstillinger skru på Identifiser anrop.

Hvor bra funker det?

Vel, vi har faktisk ikke fått så mange innkommende anrop fra ukjente numre, så det er litt vanskelig å si.

TrueCaller identifiserte dog en innringer som en selger, og blokkerte anropet. Etter videre undersøkelser fant vi ut at det stemte, så sånn sett fungerte det etter planen.

bilde35

GuleSider klarte på sin side ikke å identifisere det samme nummeret. Vi ble oppringt én gang før vi hadde installert TrueCaller, så i teorien burde den ha gjort det.

Nummeret hadde dog +47 foran seg i telefon-appen, og da vi søkte etter det samme nummeret i GuleSider uten +47, gjorde den oppslag.

Nå er GuleSider og TrueCaller forskjellige apper på den måten at førstnevnte er en vanlig nummeropplysningstjeneste, mens sistnevnte er laget først og fremst for å avsløre spamoppringninger og telefonselgere.

Databasene til de to kan derfor se ganske så annerledes ut.

Det har for øvrig vært mulig å bruke apper som TrueCaller på iPhone tidligere for å identifisere uønskede anrop, men da har numrene blitt opprettet i én samlet kontakt.

Med iOS 10 og nyere skjer identifiseringen direkte via telefon-appen på iPhone.

Kilde: Dinside

Meny