Noe du vil gjemme unna for andre som låner telefonen din? Kan du låse enkeltnotater.

Bruker du denne appen for å notere ting, er det ikke nødvendigvis alt du vil at andre skal se; enten det dreier seg om hva du skal kjøpe i julegaver, koden på bankkortet ditt (noe vi for øvrig ikke anbefaler deg å skrive ned) eller hva det måtte være.

Slik passordbeskytter du et notat

Dersom du har ett eller flere notater du gjerne vil beskytte litt ekstra godt mot de som låner telefonen din, er fremgangsmåten som følger:

bilde33

1. Trykk på deleikonet øverst til høyre når du har et notat åpent:

bilde32

2. Velg «Lås notat» i panelet nederst:

3. I skjermbildet som så kommer opp, angir du passordet du vil beskytte notatet med, et eventuelt passordhint, samt om du også vil godta opplåsing med Touch ID, der du bare legger fingeren på sensoren. Merk at alle låste notater blir låst med det samme passordet – du kan altså ikke tilordne ulike passord til ulike notater.

bilde31

4. Nå har du låst notatet, men siden du er inne i appen, er det fremdeles ulåst, noe du ser på toppen:

5. Trykker du på dette ikonet blir notatet låst. Det samme gjelder om du låser telefonen ved å slukke skjermen og deretter gå inn i Notater-appen igjen, eller om du går til oversikten over alle notater og trykker på «lås nå» nederst.

Prøver du å se et låst notat, ser skjermbildet slik ut:

bilde30

 

6. Trykk på «Vis notat» for å åpne notatet, etterfulgt av passordet eller fingeren din om du valgte å gjøre det med Touch ID:

bilde29

Da blir alle dine låste notater åpnet, og igjen må du bruke hengelåsen eller slukke skjermen for å låse dem igjen. Om du bare trykker på hjemknappen slik at Notater blir kjørende i bakgrunnen, er notatene fremdeles ulåst, så er du klar over det.

Bytte passord?

Om du vil bytte passordet som beskytter låste notater, for eksempel hvis du har mistanke om at noen har sett det, kan du bytte det med et annet.

Du finner imidlertid ingen innstilling i selve Notater-appen – da må du åpne den vanlige innstillinger-appen og deretter gå til Notater og Passord.

Kilde Dinside

Meny